Tentativele de furt s-au dublat în 2023, față de anul precedent

Nu există magazin care să nu fie vânat de hoți, dornici să plece cu capturi importante de pe raioane, fie că vorbim de alimente, haine, bijuterii sau produse auto.

Cifrele arată și ele același lucru. Comparativ cu anul 2022, în 2023 tentativele de furt din mazgazine s-au dublat. Acesta este motivul pentru care pe rafturile magazinelor apar tot mai multe produse în cutii securizate.

Clienții nu sunt mulțumiți de această schimbare, chiar unele alimente ajungând să fie desfăcute cu lacăt și cheie, pe lângă produse electronice sau electrocasnice de valoare.

Tentativele de furt s-au dublat în 2023, față de anul precedent

În primele patru luni ale anului 2023 în toată țara au fost raportate sute de furturi de pe rafturile magazinelor. Cele mai multe s-au înregistrat în București, potrivit stirileprotv.ro.

Chiar zilele trecute un individ de 59 de ani a reușit să fure 17.000 de lei dintr-un magazin aflat într-un centru comercial din București, mai scrie sursa citată.

Pe lângă acesta, zilnic, alți zeci de oameni sunt surprinși de camerele de luat vederi încercând să fure haine, alimente, rechizite sau chiar telefoane mobile.

Cele mai „râvnite” produse atunci când vine vorba de furt au fost produsele alimentare, băuturile alcoolice, iar mai apoi produsele electrocasnice sau jucăriile.

Din acest motiv, multe produse au ajuns să fie securizate, printre acestea inclusiv mezelurile, cremele de corp sau prezervativele.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri