Dezastru ecologic într-un cunoscut parc din Iași

Localnicii au reclamat mirosul neplăcut provenit din zona lacului Ciurbești, din comuna Miroslava. Motivul? Pești morți, de dimensiuni mari, au fost găsiți pe malul apei. 

Localnicii au transmis că vor să înainteze reclamații la instituțiile abilitate ca să rezolve problema mirosului insuportabil. Proprietarul lacului, care a și concesionat o parte din acesta, a transmis autorităților că moartea peștilor a fost cauzată de suprapopulare. Aceștia s-ar fi lovit unii de alții și așa ar fi murit. 

Peștii morți au și câteva kilograme greutate, sunt de dimensiuni mari, cred au 30 de centimetri fiecare. Peștele pare a fi crap și, din ce știu, crapul este un pește sensibil care moare imediat, dacă în apă ajung substanțe periculoase. Există perioade din an în care peștii mor în lacuri, de regulă vara, când este foarte cald și apa nu este oxigenată.

Acum nu poate fi vorba despre asta pentru că temperaturile au fost scăzute, iar vara nici nu a început. E posibil să fi murit și din cauza prostiilor pe care le folosesc fermierii, pentru că în zonă sunt terenuri agricole. Nu știu dacă peștii atât de mari pot să se lovească unii de alții și să moară. E ceva ciudat, oricum. Noi vom sesiza autoritățile”, susține unul dintre localnicii care au văzut peștii morți, citat de bzi.ro.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri