756 de permise de conducere reținute în 24 de ore

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Ministerul Afacerilor Interne, în 24 de ore au fost reținute foarte multe permise de conducere.

Dintre acestea, 108 au fost reținute pentru consum de alcool, iar alte șase pentru consum de droguri.

756 de permise de conducere reținute în ultimele 24 de ore

„Echipajele de poliţie au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au reţinut 756 de permise de conducere (dintre care 108 pentru consum de alcool şi 6 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 281 de certificate de înmatriculare”, se menționează în comunicat, potrivit ziare.com.

În ultimele 24 de ore, structurile de poliție au raportat 760 de posibile infracțiuni. Aproximativ 24% dintre aceste sesizări au fost inițiate din oficiu. Pe măsură ce poliția continuă să investigheze aceste cazuri aflate în derulare, probele au dus la implementarea măsurilor preventive pentru 33 de persoane sâmbătă.

Oamenii legii au prins cu succes 156 de persoane care au comis un total de 160 de fapte penale și au reținut alte 20 de persoane care erau căutate la nivel național sau internațional, ceea ce a dus la acțiuni legale împotriva lor.

Totodată, poliţiştii şi jandarmii au constatat 10.306 contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei.

Acțiunile de prevenire a accidentelor rutiere vor continua și în această săptămână

Duminică, IGPR a anunțat că vor lua în continuare măsuri în trafic în săptămâna 5-11 iunie pentru prevenirea accidentelor rutiere.

„În săptămâna 5 – 11 iunie a.c., la nivel naţional, poliţiştii rutieri desfăşoară acţiuni, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere pe drumurile publice.

Principalele obiective ale acţiunii sunt impunerea respectării regimului legal de viteză, combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi neacordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor şi combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi biciclişti”, au transmis reprezentanţii IGPR.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri