Drulă (USR): Profesorii au fost tratați în cel mai disprețuitor mod de Ciucă, Ciolacu și Iohannis

Cătălin Drulă, președintele USR, a acuzat coaliția PSD – PNL – UDMR că nu-și găsește timp și resursele să rezolve revendicările profesorilor, pe bună dreptate nemulțumiți, în schimb e extrem de harnică atunci când vine vorba de angajarea prin instituții a pilelor de partid și apărarea pensiilor speciale.

Drulă: PSD și PNL apără pensiile speciale, n-au timp de profesori

„E o situație care arată eșecul complet al acestui guvernări. Lui Ciolacu și Ciucă le pasă de cu totul altceva decât de grijile românilor. După ce au dus economia în gard și avem scumpiri, avem încetinirea creșterii economice și avem gaură în buget, prioritățile lor sunt sinecurile de partid și numirile care s-au făcut cu o viteză uimitoare în Parlament la tot felul de instituții unde cei numiți de PSD și PNL câștigă zeci de mii de euro.

Când a fost vorba de rezolvarea unei probleme reale, anume salariile profesorilor, veniturile celor care educă generația de mâine și practic formează viitorul acestei țări, i-a tratat în cel mai disprețuitor mod posibil chiar de la vârful statului, că există și un patron al coaliției care se numește Klaus Iohannis”, a declarat Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

„Iohannis se plimbă cu avioane, soția poartă diamante, e plecat în toată lumea, iar pentru profesori n-a avut decât mesaje de sfidare. În tot acest timp, părinții suferă, societatea e îngrijorată de locul în care acești oameni au dus țara, specialii sunt bine mersi, pensiile speciale sunt la locul lor, Legea salarizării n-au putut-o da.

Deci pe tot ce ține de a munci pentru România nu se poate, nu se găsește timp, sunt discuții, e nevoie de timp de gândire”, a continuat Drulă.

Liderul USR a dat apoi exemplu legea privind reforma pensiilor speciale, despre care nu se mai știe nimic acum, deși coaliția trebuia s-o aibă gata la 31 decembrie 2022. O variantă a legii a trecut de Senat, dar practic nu include nicio reformă. De exemplu, prin aplicarea acestei legi, premierul Nicolae Ciucă (PNL) ar mai rămâne cu o pensie specială de ”doar” 15.000 de lei din cei 18.000 cât încasează acum.

„Asta e ce fac: praf în ochii oamenilor. (…) Ne iau pe toți de proști”, a mai susținut președintele USR, Cătălin Drulă.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri