Rafila l-a demis pe managerul Institutului Oncologic București la puțin timp după ce acesta a vorbit despre problemele din sistem

Ministrul Sănătății a semnat demiterea managerului cu concurs al Institutului Oncologic București, chirurgul Bogdan Tănase. În locul reputatului specialist va fi numită doamna Florentina Gherghiceanu, un nume mai puțin cunoscut în domeniul sănătății.

Domnul Bogdan Tănase, a avut recent amabilitatea,de a intra în direct la Realitatea Plus, în calitate de specialist, unde a crtiticat problemele din sistem, mai ales mult trâmbițatul Plan Național de Prevenire și Combatere a Cancerului. 

Decizia luată de Alexandru Rafila de a înlocui un specialist recunoscut de la conducerea Institutului Oncologic este cu atât mai controversată cu cât Bogdan Tănase a ocupat funcția prin concurs. 

Într-o nouă intervenție la Realitatea Plus, Bogdan Tănase a vorbit, cu modestie, despre demiterea sa de la conducerea Institutului Oncologic:

„La evaluarea activității manageriale, unii indicatori nu mi-au ieșit bine. Pentru mine a fost o bătaie de cap pe care mi-am asumat-o în speranța că voi reuși să schimb ceva în spital”, a spus Bogdan Tănase.

Bogdan Tanase este un medic chirurg specializat în chirurgie toracică și chirurgie generală și se bucură de multă apreciere în rândul specialiștilor și pacienților deopotrivă. 

Dr. Bogdan Tanase s-a remarcat ca una dintre vocile cele mai deschise și articulate din sistemul medical românesc, în ultimii ani fiind printre puținii medici din țară care au abordat în mod frecvent și public problemele și deficiențele existente în sistem.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri