RĂZBOI ÎN UCRAINA. Armata rusă a intensificat bombardamentele, dar trupele ucrainene „avansează cu încredere”

Trupele ruse şi-au intensificat atacurile şi au minat dens câmpurile pentru a opri contraofensiva Ucrainei, dar forţele ucrainene „avansează cu încredere”, a declarat ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar. Peste două milioane de copii au fost nevoiţi să fugă din Ucraina de la începutul războiului, potrivit UNICEF.

Peste două milioane de copii au fost nevoiţi să fugă din Ucraina de la începutul războiului
Un alt milion de copii au fost strămutaţi în interiorul ţării sfâşiate de război, a transmis UNICEF.

Cifrele sunt prezentate într-un raport al organizaţiei caritabile înainte de Ziua Mondială a Refugiatului.

„De mai bine de un deceniu, numărul copiilor forţaţi să îşi părăsească locuinţele a crescut într-un ritm alarmant, iar capacitatea noastră globală de a răspunde rămâne sub o presiune serioasă”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell.

Armata rusă a intensificat bombardamentele, dar trupele ucrainene „avansează cu încredere”
Trupele ruse şi-au intensificat atacurile şi au minat dens câmpurile pentru a opri contraofensiva Ucrainei, dar forţele ucrainene „avansează cu încredere”, a declarat ministrul adjunct al apărării Hanna Maliar la televiziunea ucraineană la 14 iunie.

„Inamicul intensifică acum bombardamentele, încercând să oprească ofensiva noastră”, a declarat Maliar.

„În sud, forţele noastre se confruntă cu minarea continuă a câmpurilor. Prin urmare, este foarte dificil să avansăm. Da, poate fi lent dacă ne uităm la cifre, dar acest progres este încrezător”, a mai spus ea.

Maliar a raportat, de asemenea, lupte grele, deoarece forţele ucrainene se află în acţiuni atât „ofensive, cât şi defensive” în diferite direcţii.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri