Ajutoare de urgență pentru persoanele din Grecești, județul Dolj, afectate de inundații

Premierul Marcel Ciolacu a convocat în această dimineață Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru aprobarea unor măsuri urgente de sprijinire a persoanelor din localitatea Grecești, județul Dolj, afectate de inundații.

„Suntem alături de  oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. Ținem  legătura cu autoritățile locale  pentru a oferi tot suportul necesar persoanelor afectate de inundații”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În cadrul reuniunii, a fost aprobată, prin Hotărâre, acordarea de ajutoare umanitare ce constau în produse alimentare și apă. 

Mai exact, este vorba despre 600 de conserve de carne de porc, de pateu de ficat şi de legume, precum şi de 500 de PET-uri de apă plată (1.000 de litri).

În hotărârea aprobată de CNSU sunt invocate fenomenele hidrometeorologice din ultima perioadă, „manifestate preponderent în sud-vestul şi sudul României, unde au fost înregistrate cantităţi semnificative de precipitaţii care au condus la scurgeri rapide de pe versanţi şi creşteri de cote şi debite” pe râurile din bazinele hidrografice din zonele menţionate, în special pe raza comunei Greceşti, unde sunt afectate „un număr ridicat” de imobile.

Solicitările vin din partea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, precum şi a Instituţiei Prefectului – Judeţul Dolj. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri