RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a lansat un atacat masiv asupra Ucrainei 

Rusia a lansat în noaptea de luni spre marți un atac aerian masiv asupra Ucrainei, vizând capitala și mai multe orașe, în timp ce cea mai mare parte a țării și-a petrecut noaptea în sunetul sirenelor de raid aerian, transmite Reuters.

Rusia a atacat regiunea Sumi de 16 ori noaptea trecută, ucigând o persoană şi rănind alte trei, a raportat Administraţia Militară a Regiunii Sumi într-o postare pe Facebook.

Explozii s-au auzit și în oraşul Zaporojie în dimineaţa zilei de 20. Alertele de raid aerian au fost activate în oraş şi regiunea înconjurătoare după miezul nopţii. Oraşul a fost puternic vizat de focul artileriei ruseşti în ultimele zile, rănind civili şi distrugând infrastructura.

Potrivit informațiilor preliminare, 28 din 30 de UAV-uri Shahed de atac iraniene inamice, au fost distruse.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat acest lucru pe Facebook , potrivit Ukrinform.

„Teroriștii ruși au lansat un alt atac aerian și cu rachete masiv asupra Ucrainei peste noapte. Potrivit informațiilor preliminare, 28 din 30 de Shahed lansate de inamic au fost distruse. De asemenea, 7 rachete S-300 au fost folosite de ocupanți pentru a ataca Zaporizhzhia și împrejurimile sale – informația este în curs de verificare”, se arată în raport.

Administrația militară din Lviv, un oraș cu aproximativ 700.000 de locuitori și aflat la 70 km de granița cu Polonia, a anunțat că Rusia a lovit o „infrastructură critică” din oraș, declanșând un incendiu.

Potrivit rapoartelor preliminare, nu s-au înregistrat victime.

De asemenea, Iuri Malashko, șeful administrației militare a regiunii Zaporojie din sud-estul Ucrainei, a transmis pe Telegram că raidul Rusiei a vizat infrastructura de telecomunicații. Nu au fost raportate victime.

Adjuncta ministrului apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat luni că „cea mai mare lovitură” din campania militară a Kievului urmează să vină, dar a recunoscut că operaţiunea este dificilă deoarece Rusia face tot ce poate pentru a opri ofensiva, informează Reuters.

„Operaţiunea în curs are mai multe obiective, iar armata îndeplineşte aceste sarcini”, a spus Maliar pe Telegram. Militarii „se mişcă aşa cum trebuie să se mişte. Şi cea mai mare lovitură abia urmează”.

După mai multe luni în care a achiziţionat armament occidental, beneficiind de antrenament şi pregătiri, Ucraina a început prima etapă a contraofensivei în urmă cu două săptămâni pentru a recupera zonele ocupate de Rusia, care reprezintă aproximativ a cincea parte din teritoriul său.

„Inamicul nu va renunţa cu uşurinţă la poziţiile sale şi trebuie să ne pregătim pentru un duel dur”, a spus Maliar.”De fapt, exact asta se întâmplă acum”.

Armata ucraineană, a revendicat de atunci mici victorii, informând luni că a eliberat mai multe aşezări.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri