Un bărbat a ajuns la spital în șoc anafilactic, după ce a fost mușcat de un tăun

După șerpi, românii se confruntă și cu o invazie a insectelor. Un bărbat a ajuns la spital în șoc anafilactic, după ce a fost mușcat de un tăun. Specialiștii atrag atenția că în această perioadă este un risc mai mare de a fi mușcați și de albine, pentru că este perioada în care insectele culeg polenul. 

Un vasluian de 63 de ani a ajuns la spital în soc anafilactic, după ce a fost întepat de o insectã, cel mai probabil un tãun. Medicii l-au stabilizat cu greu și l-au internat la Medicina Internă pentru supraveghere si tratament de specialitate, potrivit Vremea Nouă.ro.

Muscătura de tăun nu este foarte des întâlnită, dar poate fi extrem de periculoasă!

Prin intermediul acesteia se transmit bacterii si virusi, ce genereazã infectii grave. Chiar dacă, de cele mai multe ori, mușcătura de tăun nu provoacă reacții care vă pot pune viața în pericol, este recomandat să vă prezentați de urgență la medic, dacă locul mușcăturii se umflă puternic și se umple cu puroi.

Sezonul de vârf pentu albine

În această perioadă există și riscul de a fi mușcați de albine, pentru că luna iunie reprezintă apogeul dezvoltării atât pentru aceste insecte, cât și pentru o serie de arbori și plante de bază pentru miere, cum sunt salcâmul, teiul sau floarea-soarelui.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri