Război în Ucraina – Ziua 488 – Ucrainenii au avansat pe fondul luptelor pentru putere din Rusia

Ucraina a afirmat că în weekend şi-a îmbunătăţit „poziţia tactică” în sudul ţării şi că a obţinut un „succes parţial” în contraofensiva sa din zona Tavria. Trupele ruseşti au bombardat nouă regiuni din Ucraina, cu „diferite tipuri de arme – lansatoare de grenade, mortiere, tancuri, artilerie, MLRS, SAM şi avioane tactice – atacând 40 de sate şi lovind infrastructura”.

Macron: Revolta Wagner împotriva lui Putin a dezvăluit „diviziunile” din cadrul conducerii ruse
Revolta grupului de mercenari Wagner împotriva lui Putin a dezvăluit „diviziunile” din cadrul conducerii ruse, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron.

Marşul abandonat asupra Moscovei „arată diviziunile care există în tabăra rusă şi fragilitatea atât a forţelor sale militare, cât şi a forţelor sale auxiliare”, a declarat Macron pentru ziarul Provence, precizând că „situaţia este încă în curs de dezvoltare” .

Ucraina câştigă teren
Ucraina a afirmat că în weekend şi-a îmbunătăţit „poziţia tactică” în sudul ţării şi că a obţinut un „succes parţial” în contraofensiva sa din zona Tavria. 

„În ultima zi, natura ostilităţilor nu s-a schimbat în direcţia Tavria. Ne menţinem poziţiile în apărare şi luăm măsuri, inclusiv măsuri de îmbunătăţire a poziţiei tactice. Pe de altă parte, avem succes parţial în desfăşurarea acţiunilor ofensive în direcţia indicată. Inamicul face eforturi semnificative pentru a ne opri înaintarea şi, de asemenea, suferă pierderi grele în ceea ce priveşte efectivele, armele şi echipamentele”, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor ucrainene din Tavria.

În ultimele 24 de ore, trupele ruseşti au bombardat nouă regiuni din Ucraina, cu „diferite tipuri de arme – lansatoare de grenade, mortiere, tancuri, artilerie, MLRS, SAM şi avioane tactice – atacând 40 de sate şi lovind infrastructura”, potrivit liderilor militari.

„În direcţia Zaporizhzhia, inamicul continuă să îşi concentreze principalele eforturi pentru a împiedica înaintarea trupelor noastre. Ei au efectuat lovituri aeriene în zonele Orikhiv, Novodanylivka, Robotyne din regiunea Zaporizhzhia. Au bombardat cu artilerie aşezările Novodarivka, Levadne, Poltavka, Zaliznychne, Huliaipole, Huliaipilske, Charivne, Bilohirya, Orikhiv, Prymorske din regiunea Zaporizhzhia.” 

Duminică, în zona Mariinka din Doneţk se desfăşoară lupte continue.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri