Război în Ucraina – Ziua 496 – Danemarca și Germania vor livra noi tancuri Leopard Ucrainei

Forţele ruse atacă regiunea Sumy şi sunt ucişi 5 civili. Pistorius: Zeci de tancuri Leopard 2 vor ajunge în Ucraina „în următoarele săptămâni”. Ucraina primeşte 890 de milioane de dolari de la FMI.

UPDATE 9:23 –  Rusii acuza un atac cu drone asupra Moscovei.

Rusia a acuzat marţi Ucraina că a lansat un atac cu drone asupra Moscovei şi a regiunii înconjurătoare, ceea ce a dus la perturbări ale zborurilor pe unul dintre principalele aeroporturi din capitală, relatează Reuters.

UPDATE 4:52 – Un incendiu izbucneşte într-o fabrică de lângă Moscova
Incendiul a izbucnit într-un depozit al unei foste fabrici de mobilă de pe strada Nekrasova din oraşul Khimki, regiunea Moscova, a informat publicaţia de ştiri rusă Moscow 24 pe Telegram pe 3 iulie.

UPDATE 3:57 – Forţele ruse atacă regiunea Sumy şi sunt ucişi 5 civili
Forţele ruse au bombardat nouă comunităţi din regiunea Sumi pe 3 iulie, lăsând morţi cinci civili, a raportat administraţia militară a regiunii Sumi pe Facebook. Au fost înregistrate peste 170 de explozii.

UPDATE 3:04 – Pistorius: Zeci de tancuri Leopard 2 vor ajunge în Ucraina „în următoarele săptămâni”
Într-un interviu recent cu postul de ştiri polonez Rzeczpospolita, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat că zeci de tancuri Leopard 1A5, care au fost alocate Ucrainei de Germania şi Danemarca, vor ajunge „în săptămânile următoare”.

 
UPDATE 23:50 –  Ucraina primeşte 890 de milioane de dolari de la FMI
Bugetul de stat al Ucrainei a primit 890 de milioane de dolari de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) în cadrul Acordului privind facilitatea extinsă a fondurilor (EFF), a informat Ministerul de Finanţe pe 3 iulie.
 

UPDATE 22:57 Kyiv Independent – Ministerul Apărării raportează o escaladare pe linia frontului Bakhmut 
Situaţia câmpului de luptă „a escaladat din nou” în zona Bakhmut, două părţi încercând să câştige iniţiativa, a informat pe 3 iulie adjunctul ministrului apărării Hanna Maliar. Forţele ucrainene avansează pe flancul sudic al oraşului, lângă satul Klişchiivka, a spus Maliar.  

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri