Marketa Vondrousova și Ons Jabeur, finaliste la Wimbledon

Jucătoarea cehă Marketa Vondrousova, locul 42 în ierarhia tenisului feminin, este prima finalistă în ediţia din acest an a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce a învins-o joi în semifinale pe ucraineanca Elina Svitolina, 6-3, 6-3.

Marketa Vondrousova, în vârstă de 24 de ani, va juca a doua sa finală de Mare Şlem, după cea pierdută în 2019 la Roland Garros în faţa lui Ashleigh Barty.

„Nu reuşesc să cred, sunt fericită. Am încercat doar să rămân concentrată şi să lupt pentru fiecare minge”, a declarat Vondrousova, care a amintit că anul trecut nu a jucat timp de şase luni, după ce a fost operată la încheietura unei mâini.

„Nu ştii niciodată dacă vei reveni la nivelul pe care îl aveai şi sunt atât de recunoscătoare să fiu aici”, a spus ea.

Tunisianca Ons Jabeur, locul 6 în ierarhia tenisului feminin, s-a calificat joi în finala turneului de Mare Şlem de la Wimbledon după ce a învins-o pe belarusa Arina Sabalenka, locul 2 WTA, în trei seturi, 6-7 (5-7), 6-4, 6-3.

Ons Jabeur a revenit după ce a pierdut primul set şi a fost condusă cu 4-2 în setul secund.

În căutarea primului său titlu de Mare Şlem, Jabeur va juca a doua finală consecutivă la Wimbledon, după cea pierdută în faţa kazahei Elena Rîbakina, pe care a învins-o acum în sferturi de finală. Anul trecut, tunisianca a fost finalistă şi la US Open.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri