SE ȘTIA de copiii bătuți și violați în centre sociale – Noni Iordache face dezvăluiri terifiante – Cum se apără prefectul și șeful CJ Teleorman

Dezvăluiri șocante au fost făcute marți seară, la Realitatea PLUS, la România Suverană, cu Alexandra Păcuraru, despre abuzurile cutremurătoare ce au loc încă în centre sociale din România, în 2023, ca înainte de 1989 și în primii ani 90. Avertizorul în interes public Noni-Emil Iordache a explicat, în exclusivitate, ce se întâmplă încă în centre sociale pentru copii și tineri din Teleorman și cum autoritățile au stat cu mâinile încrucișate și au „supervizat” cinic abuzurile, violurile continue chiar dacă au fost sesizate de mai multe luni de zile despre situația gravă ce persistă de ani întregi. Au fost prezentate și mărturii exclusive, de la mai mulți tineri, care au arătat la ce abuzuri au fost supuși ei și colegii lor din centre de plasament. Atenție, urmează informații și detalii cu un puternic impact emoțional!

Avertizorul de interes public Noni Iordache a vorbit, în exclusivitate la Realitatea PLUS, la România Suverană, cu Alexandra Păcuraru, despre copii violați și torturați în centrele de plasament din Teleorman. Educatori care au grave încălcări de regulament, potrivit unor alți angajați din DGASPC Teleorman. Noni Iordache a relatat despre informații pe care le are de la angajați despre aspecte care contravin dispozițiilor legale în vigoare și care denotă un tratament inuman și degradant aplicat copiilor, despre fete minore care ies din centru zile întregi, despre avorturi clandestine.

Un nou caz șocant a ajuns pe masa autorităților de la nivel județean și național. Din mărturiile terifiante reiese că mai mulți copii dintr-un centru de plasament din Alexandria au fost violați, drogați și bătuți chiar de către un educator, ani la rând. Au fost prezentate și mărturii exclusive, la Realitatea PLUS, de la doi băieți, adulți acum, în vârstă de 19 ani, care povestesc ororile prin care au trecut în copilărie, atunci când au stat într-un centru de plasament din Teleorman. Au mărturisit că au fost violați de către un educator, atât ei cât și alți colegi. Iar asta se întâmpla cu știința psihologului centrului, dar nimeni nu lua măsuri.

Acest caz a fost semnalat de mai multe ori de un angajat al DGASPC Teleorman, dar o serie de relatări sugerează că tot timpul s-au făcut eforturi pentru mușamalizarea cazului. Abia când dosarul a ajuns în atenția procurorilor DIICOT, s-a deschis o anchetă uriașă în urma căreia s-a descoperit amploarea ororilor.

Unul dintre educatorii de la centru – abuzator sexual – este Florian Lincan. El a fost angajat în funcția de supraveghetor de noapte în urmă cu 20 de ani, din 2003. Ani la rând, Lincan a supus mai mulți minori dintr-un centru DGASPC Teleorman – din Roșiorii de Vede – la tratamente greu de descris, se arată în notele procurorilor.

AMĂNUNTE, AICI

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri