Ce pedeapsă a primit o femeie din Cluj, după ce a cheltuit banii dintr-un portofel găsit într-un mall

În Cluj, o femeie în vârstă de 51 de ani a fost condamnată la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare, în urma acuzației că a cheltuit banii dintr-un portofel găsit într-un centru comercial. După ce a găsit portofelul, ea a găsit în interior un bilețel pe care era scris codul PIN al cardului bancar al proprietarului și nu a ezitat să se deplaseze la un bancomat pentru a sustrage suma de 2.800 de lei.

Femeia a sustras 2.800 de lei din contul bancar al proprietarului

În data de 28 mai 2019, o femeie, deținătoarea portofelului, și-a pierdut banii și actele într-un centru comercial din Cluj-Napoca. Situația a fost descoperită în momentul în care a dorit să efectueze o plată și a constatat cu stupoare că portmoneul său nu mai era în geantă. Potrivit relatărilor de pe actualdecluj.ro, în interiorul portofelului se aflau 50 de lei în numerar, un card bancar și documente personale.

Într-un alt colț al mall-ului, o altă femeie a găsit un portofel pierdut, însă a luat o hotărâre îndoielnică – să păstreze averea pe care o găsise. În portofel, pe lângă bani, a găsit și un bilețel pe care era notat un cod PIN, asociat cardului bancar găsit în portofel. Femeia a mers apoi la un bancomat și a sustras suma de 2.800 de lei din contul proprietarului şi a păstrat ceilalţi 50, scrie Observator.

Inculpata a fost condamnată la 2 ani și 6 luni de închisoare

Hoaţa, în vârstă de 51 de ani, nu avea loc de muncă. Potrivit poliţiei, inculpata mai fusese condamnată.

În data de 20 iunie, instanța a pronunțat o condamnare împotriva femeii pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Astfel, ea a fost condamnată la o pedeapsă totală de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, 2 ani și 5 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, și 1 lună de închisoare pentru comiterea infracțiunii de însușirea bunului găsit.

Instanța a hotărât că decizia poate fi atacată în apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinței. De asemenea, femeia va fi obligată să returneze prejudiciul material cauzat, în valoare de 5.500 de lei, și să suporte cheltuielile de judecată.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri