Copiii intoxicați în tabăra din Avrig vor fi externați. Natura infecției, încă necunoscută

Copiii din Constanța, ajunși marți seara din tabără la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, cu toxiinfecție alimentară, au evoluție favorabilă iar în cursul zilei de joi vor putea să se întoarcă acasă, a declarat pentru StirideSibiu dr. Ioana Mătăcuță. Copiii provin de la școli din Constanța și se aflau în tabără la Avrig, județul Sibiu, anunță Știri de Sibiu.

”Toți copiii proveniți din tabara scolară internați în Secția Boli Infectioase au evolutie favorabilă si vor fi externați în cursul zilei de astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Un număr de 23 de copii au fost duși de urgență la spital, în cursul nopții de marți spre miercuri, cu vărsături și stări de rău, iar în urma problemelor apărute s-au demarat mai multe controale.

Inspectorii DSVSA Sibiu au anunțat deja că au dat o amendă de 20000 lei și două avertismente, în urma controlului făcut la pensiune.

În paralel, Direcția de Sănătatea Publică Sibiu a prelevat probe din pensiune și de la angajații complexului unde au fost cazați copiii, precum și de la un laborator de prăjituri din oraș de unde ar fi consumat prăjituri, urmând ca probele de laborator să stabilească cu exactitate, cel mai probabil vineri, ce a generat starea de rău a copiilor și adulților care i-au însoțit.


Potrivit DSP Sibiu, grupul de copii era coordonat de patru adulți – 2 însoțitori, un profesor coordonator și un asistent medical.

Copiii, cu vârste între 12 și 14 ani, sunt elevi ce provin de la trei școli din Constanța, majoritatea de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”. Ei au ajuns luni în tabăra pentru care părinții au pătit câte 1500 de lei de persoană.

Unul dintre părinții celor 23 de elevi ajunși la cu toxiinfecție alimentară la spital a reclamat faptul că ambulanțele au ajuns la elevii cu probleme doar după ce părinții au sunat pe 112, din Constanța, disperați, după ce au aflat că le este rău.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri