Zelenski solicită avioane F-16 şi sisteme de apărare antiaeriană suplimentare

Zelenski solicită avioane F-16 şi sisteme de apărare antiaeriană pentru a respinge orice bombardament rusesc. ,,Diavolii de pe Nipru” au atacat un sat ocupat de inamicii ruşi, provocându-le pierderi dureroase. Bombardamentul rusesc asupra oraşului Zaporojie omoară două persoane. Canada sancţionează Belarus pentru sprijinirea războiului Rusiei în Ucraina şi opresiune pe plan intern. Kyiv Post: Ucraina are 165 de tancuri Leopard. Tancurile Abrams sunt pe drum.

UPDATE 8:30 –Doi morţi şi şapte răniţi în urma unui atac rusesc asupra oraşului Zaporojie

Două persoane au fost ucise şi alte şapte rănite miercuri în urma unui atac rusesc asupra oraşului Zaporojie, centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume în sudul Ucrainei, a comunicat Ministerul de Interne ucrainean, revizuind în scădere bilanţul anterior după resuscitarea unei persoane, potrivit AFP.

Orașul, situat la câteva zeci de kilometri de frontul de sud, zonă unde se află şi cea mai mare centrala nucleară din Europa, este vizat în mod regulat de bombardamentele ruseşti.

Potrivit informaţiilor preliminare, ruşii au utilizat rachete balistice de tipul Iskander în acest atac, relatează Unian.

UPDATE 05:37  – Primarul Moscovei:  Mai multe drone au fost doborâte deasupra Moscovei
Două drone de atac au fost interceptate în drum spre Moscova, la ora locală 4 dimineaţa, pe 10 august, a susţinut primarul Serghei Sobyanin prin Telegram.

UPDATE 03:28  – Washington Post: Tancurile Leopard vor fi trimise în Ucraina prin intermediul unui broker belgian
Zeci de tancuri Leopard 1 ar putea fi supuse recondiţionării şi expediate în Ucraina, în urma achiziţiei de către un cumpărător nedezvăluit de la un dealer privat belgian, potrivit Washington Post.

UPDATE 03:00 – Kyiv Post: Ucraina are 165 de tancuri Leopard
30 de tancuri donate din Belgia creşte numărul ,,leoparzilor” ucraineni la 165. Alte câteva zeci de tancuri, printre care şi M1 Abrams, sunt pe drum.

 
UPDATE 02:00 – Rusia prelungeşte războiul până în 2026 şi rescrie istoria 
Potrivit unui apel interceptat de serviciile ucrainene, Rusia intenţionează să prelungească războiul în Ucraina până în anul 2026.

Autorităţile de la Moscova au dezvăluit un nou manual şcolar de istorie falsă care urmăreşte să justifice războiul (,,operaţiunea militară specială”) împotriva Ucrainei şi acuză Occidentul că încearcă să distrugă Rusia. Manualul mai susţine în mod fals că austriecii au creat drapelul ucrainean. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri