Legalizarea canabisului, tot mai aproape de realitate, în Germania

Germania a mai făcut un pas spre legalizarea canabisului în scop recreativ, potrivit unui proiect de lege adoptat de Guvern. Adoptarea va fi însoțită de o campanie de prevenire destinată tinerilor.

Conform proiectului de lege, persoanele adulte, de peste 18 ani, vor putea deține până la 25 de grame de canabis.

Germania va fi una dintre țările cu cele mai liberale legislații din Europa, pe urmele Maltei şi Luxemburgului, care au legalizat deja canabisul de agrement acum 2 ani, respectiv anul acesta.

Guvernul german dă undă verde legalizării canabisului în scop creativ

Persoanele de peste 18 ani vor putea cultiva până la trei plante de canabis pentru uz propriu, conform proiectului de lege.

O altă idee a acestui proiect este de a crea asociații non-profit ai căror membri adulți, maxim 500 la număr, să poată cultiva planta pentru consum propriu, dar sub supravegherea autorităților publice.

„Cannabis Social Clubs” vor fi permanent supuse controalelor de către autoritățile publice. Nu vor putea aproviziona decât membrii și cu doar 25 de grame pe zi, maxim 50 pe lună. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 21 de ani vor putea deține doar 30 de grame pe lună.

Adulții vor putea consuma canabis la 200 de metri distanță de acele cluburi, de școli, locuri de joacă, terenuri de sport și asociații pentru tineri.

Ministrul federal german al sănătăţii, Karl Lauterbach, vrea să lanseze și o campania de conștientizare a tinerilor asupra pericolelor plantei pentru creier „deosebit de dăunătoare când acesta este încă într-o perioadă de creştere”.

„Pentru tinerii (sub 18 ani), consumul rămâne interzis, iar pentru tinerii (până la 21 de ani), este limitat”, a subliniat el.

Legea este un „punct de cotitură într-o politică din păcate eşuată în legătură cu canabisul”, a declarat ministrul.

„Nimeni nu ar trebui să înţeleagă greşit legea. Consumul de canabis va fi legalizat. Cu toate acestea, el rămâne periculos”, a notat Lauterbach, conform DPA.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri