Vești proaste pentru bucureșteni! Ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în iarnă

Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură în această iarnă după ce distribuitorul Termoenergetica a anunțat că are datorii de aproape un miliard de lei către producătorul de agent termic, ELCEN.

Termoenergetica riscă insolvența

Aproape două treimi din bani sunt pierderi cauzate de reţeaua veche de conducte şi ar fi trebuit să fie plătite de Primăria Capitalei.

Apel pentru o soluţie face şi ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care aşteaptă un răspuns din partea Primarului General, Nicuşor Dan. Dacă nu plătește datoria, Termoenergetica riscă chiar insolvența, atrag atenția sindicaliștii, potrivit Adevărul.

Într-o scrisoare adresată Guvernului României, aceștia spun că situația este cauzată și de faptul că o parte din pierderi nu sunt recunoscute de Consiliul General al Capitalei care are în subordine Termoenergetica.

Situația este cu atât mai gravă cu cât, fără achitarea datoriei de la Termoenergetica, ELCEN nu poate să cumpere gaz în avans pentru sezonul rece, arată știriletvr.ro. În plus, compania aflată în subordinea Ministerului Energiei, ieșită din insolvență la începutul acestui an, riscă falimentul dacă face din nou datorii către furnizorii de gaze.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri