Moartea lui Prigojin agită spiritele la Moscova. Surse: Avionul ar fi fost doborât de armata rusă

Știrea despre moartea liderului Wagner, Evgheni Prigojin, alimentează tensiunile în cercurile puterii de la Kremlin. Cauza prăbușirii avionului în care se afla nu a fost anunțată, dar mai multe canale media care au legătura cu grupul Wagner susțin că aceasta ar fi putut fi doborât de sistemele antiaeriene ale armatei ruse, lucru neconfirmat deocamdată.

Președintele SUA, Joe Biden, a spus că nu se întâmplă multe lucruri în Rusia fără ca Vladimir Putin să nu fie în spatele acestora și că, deși nu știe ce s-a întâmplat cu liderul Wagner, nu este suprins de știrile despre posibila moartea a lui Evgheni Prigojin în timpul prăbușirii unui avion în Rusia.

Fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, și Dmitri Utkin, unul dintre cei mai apropiați aliați ai săi, o altă figură cheie în Wagner, au murit miercuri după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit.  Informația a venit de la agenția de presă TASS, citând Rosaviatsia, autoritatea aviației ruse, relatează Reuters. Inițial nu s-a știut dacă fondatorul Wagner a murit, însă la câteva ore după accident autoritățile ruse au anunțat că atât Prigojin, cât și Dmitry Utkin, comandantul grupului, erau printre cei decedați. 

Trupurile tuturor celor zece persoane care călătoreau la bordul avionului prăbușit au fost recuperate de la fața locului, iar operațiunea de căutare a fost finalizată, spune agenția de presă Interfax, citând serviciile de urgență, potrivit BBC. 

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri