Italia este în doliu! Cel puțin 21 de decese, după ce un autocar plin cu pasageri a căzut 10 metri în gol și a luat foc

 

Cel puţin 21 de persoane au murit, 12 sunt rănite şi mai multe sunt date dispărute după ce un autobuz plin a căzut marţi seara de pe o pasarelă peste calea ferată şi a luat foc, la Mestre, în apropiere de Veneţia, relatează presa italiană, care citează un bilanţ anunţat de prefectură.

 În urma impactului, vehiculul, care era alimentat cu gaz natural, a luat foc.

Autorităţile vorbesc despre o tragedie de proporţii. Numeroase persoane rănite au fost deja evacuate de la locul accidentului şi transportate la spitalele din Mestre, Padova, Treviso, Mirano şi Dolo.

Accidentul a avut loc în jurul orei 19.45, la Mestre, în provincia Veneţia, unde autobuzul a rupt gardul pasajului suprateran ‘Rizzardi’ şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 10 metri peste cablurile de înaltă tensiune, luând foc.

Circulaţia pe calea ferată a fost întreruptă.

Zeci de ambulanţe, echipe de pompieri şi forţe de poliţie s-au deplasat la faţa locului. Unitatea sanitară locală 3 din Veneţia a activat protocolul pentru urgenţe majore, adică a pus în alertă toate camerele de urgenţă din zonă, cu rechemarea personalului la muncă.

„O scenă apocaliptică. Nu există informaţii precise în acest moment, dar salvatorii presupun un număr foarte mare de morţi. Se vorbeşte de vreo douăzeci de morţi”, a declarat primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro. „Ne aflăm în mijlocul acestei tragedii teribile, am numărat deja 20 de morţi, dar îmi imaginez că va fi un bilanţ care va creşte. Ne aflăm sub pasarela de la Marghera”, a declarat el ulterior la un post de televiziune.

„O tragedie teribilă a lovit comunitatea noastră în această seară. Am ordonat imediat să se instituie starea de doliu, în memoria numeroaselor victime care se aflau în autobuzul accidentat. O scenă apocaliptică, nu există cuvinte”, a scris şi pe platforma X primarul oraşului Veneţia.

„Era un autobuz plin de oameni care plecaseră de la serviciu şi mergeau de la Veneţia la Marghera. A ieşit complet de pe şosea. A zburat de pe pod. Era un autobuz obişnuit, toţi oamenii care se întorceau de la serviciu. Suntem în doliu”, a declarat Brugnaro.

Cauza accidentului este încă neclară.

„Sunt în strânsă legătură cu primarul Luigi Brugnaro şi cu ministrul Matteo Piantedosi pentru a urmări veştile despre această tragedie”, a declarat premierul Giorgia Meloni. „Îmi exprim cele mai profunde condoleanţe, condoleanţe personale şi ale întregului guvern, pentru gravul accident care a avut loc în Mestre. Gândurile noastre sunt alături de victime şi de familiile şi prietenii lor”, a transmis premierul Italiei.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri