Un tânăr de 25 de ani din Arad, care se dădea drept polițist și detașat MAE în Spania, a fost reținut de polițiști

Un tânăr de 25 de ani din Arad a fost reținut de polițiști pentru că s-ar fi dat drept polițist. În urmă cu o lună, bărbatul ar fi oprit în trafic, în Alba Iulia, un șofer, căruia i-a spus că a încălcat legislația rutieră. Bărbatul de la volan și-a dat seama că ceva nu e în regulă și a alertat autoritățile. Același individ, scrie Alba24.ro, s-ar fi dat drept detașat al MAE în Spania și a mers, în 2020, în vizită la o primărie, unde a avut o întâlnire „oficială” cu primarul.

Pe 31 decembrie 2023, tânărul a tras pe dreapta o mașină, pe o stradă din Alba Iulia. S-a pretins a fi polițist și i-a spus șoferului că a încălcat legislația rutieră. Din discuția purtată cu așa-zisul agent de la Rutieră, conducătorul auto și-a dat seama că are în față un impostor și a anunțat Poliția, care a început o anchetă.

O lună mai târziu, tânărul de 25 de ani a fost identificat, iar pentru a proba suspiciunile, oamenii legii au făcut 4 percheziții în Arad, la locuințele suspectului.

„În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicat în vederea indisponibilizării stații de emisie-recepție, veste antiglonț, arme de tip airsoft nesupuse autorizării, legitimații, precum și alte documente care au legătură cu activitatea infracțională”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

După audieri, tânărul a fost reținut 24 de ore de polițiști. Este acuzat de uzurparea de calități oficiale.

Potrivit presei locale din Arad, citată de Alba24.ro, tânărul și-ar fi asumat în trecut și funcția de detașat MAE în Spania. În 14 august 2020, individul ar fi mers la Primăria Fântânele și s-a dat drept detașat MAE în Spania, la Consulatul României din Bilbao. Acesta a avut o discuție cu primarul, iar reprezentații primăriei chiar au pus o poză cu tânărul în cauză, pe Facebook, pentru a marca momentul. Presa locală, scrie sursa citată, a semnalat atunci că era vorba despre un impostor.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri