Fritz: Marea discuţie e dacă candidatul la preşedinţia USR trebuie să îşi asume şi candidatura la prezidenţiale. Eu nu sunt disponibil

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat joi că marea discuţie în partid este dacă candidatul la preşedinţia USR trebuie să îşi asume şi o candidatură la prezidenţiale, precizând că nu crede că trebuie să fie neapărat amestecate cele două. Fritz a mai spus că le-a transmis colegilor că nu va fi disponibil pentru a candida la prezidenţiale, după ce timişorenii i-au dat votul de încredere pentru un nou mandat. Despre un tandem Domnic Fritz preşedinte USR şi Elena Lasconi ca şi candidat USR la prezidenţiale, primarul a spus că este una din variante.

”E într-adevăr o situaţie dificilă în care ne află, ca partid şi cei care au câştigat majorităţi şi au arătat că pot să câştige, au confimat, au o responsabilitate aparte. Trebui să ne resetăm ca să câştigăm încrederea mai multor votanţi. Eu am un anumit simţ al datoriei către partid să mă implic şi eu. În ce formă, va trebui să vedem în aceste zile”, a spus Dominic Fritz în emisiunea România Politică de la Prima News și citat de News.ro.

Fritz a precizat că este în discuţii cu mulţi colegi.

”Eu nu mă feresc de o candidatură la preşedinţia partidului. Sunt mulţi colegi care îmi cer să candidez. Marea discuţie este dacă candidatul la preşedinţia partidului trebuie să îşi asume şi o candidatură pentru prezidenţiale. Eu nu cred că cele două trebuie să fie neapărat amestecate. Eu spun foarte clar şi le spun şi colegilor că eu nu voi fi disponibil pentru a candida la prezidenţaile”, a ţinut să precizeze primarul Timişoarei.

Despre un tandem Domnic Fritz preşedinte USR şi Elena Lasconi ca şi candidat USR la prezidenţiale, primarul a spus că este una din variante.

”Eu cred că asta este una din variantele posibile, Elena Lasconi este o colegă foarte apreciată, nu doar în USR cât şi în rândurile electoratului”, a precizat el.

Fritz a precizat că a avut această discuţie cu Elena Lasconi şi ”această posibilitate de tandem este pe masă”. ”Duminică se încheie înscrierea pentru candidaturi”, a subliniat el.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri