Șeful Poliției orașului Brăila, prins beat la volan după ce a fost implicat într-un accident rutier

Şeful Poliţiei Municipiului Brăila, Marius Budu, a fost prins, sâmbătă seară, beat la volan după a fost implicat într-un accident rutier, pe DN 2B.

Se pare că vinovat de producerea accidentului este un șofer în vârstă de 19 ani care a lovit mașina personală a șefului Poliției Municipiului Brăila.

La scrut timp după incident, un echipaj de poliție a ajuns la fața locului și i-a testat cu aparatul etilotest pe cei doi șoferi, rezultatul fiind negativ în cazul tânărului.

 
 

Însă, nu același rezultat a indicat etilotestul și pentru Marius Budu care avea o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie www.obiectivbr.ro. 

Conform protocolului, șeful Poliției Brăila a fost dus la spital în vederea recoltării de probe biologice. Mai mult, pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

 
 

În urma acestui incident, superiorii lui Marius Budu au decis să deschidă o anchetă internă și urmează să stabilească ce sancțiuni riscă.

Potrivit presei locale, Marius Budu, în vârstă de 42 de ani, era propus pentru a prelua funcţia de adjunct al IPJ Galaţi.

Șoferii care conduc băuți sau drogați pot rămâne 10 ani fără permis

Pe data de 31 mai, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care majorează perioada maximă de interzicere a dreptului de a mai conduce un vehicul de la 5 ani la 10 ani

„Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/1 alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive”, potrivit noii legi.

Sursa: Realitatea de Braila

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri