DSU A TRIMIS UN ELICOPTER BLACK HAWK LA INCENDIUL DIN PARCUL NAȚIONAL PORȚILE DE FIER

Intervenţia este una dificilă, ţinând cont de zona de manifestare, care este greu accesibilă echipelor terestre, dar şi din cauza condiţiilor meteo.

Un elicopter multi-rol Black Hawk intervine, joi, pentru stingerea incendiului de pădure din Mehedinţi.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aceasta este prima misiune de stingere a incendiilor cu ajutorul noilor aparate de zbor.

Incendiul se manifestă în munţii Almăjului, judeţul Mehedinţi, și afectează fondul forestier al Parcului Naţional Porţile de Fier.

Dotat cu dispozitiv tip „Bambi Bucket”, elicopterul a fost mobilizat în sprijinul echipajelor de la sol.

Noile elicoptere au capacitatea de stingere a incendiilor prin folosirea sistemului Bambi Bucket, care are o capacitate de până la 2,5 tone de apă, dar şi posibilitatea de cercetare şi supraveghere a zonei afectate în vederea dimensionării dispozitivului de intervenţie terestru.

„Facem menţiunea că, încă de la anunţarea situaţiei de urgenţă din data de 07 iulie, echipaje operative al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sprijinite de personal al Ocolului Silvic şi al Parcului Naţional Porţile de Fier, intervin la sol, sprijinite aerian de două aeronave ale Ministerului Apărării Naţionale”, precizează DSU.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, intervenţia este una dificilă, ţinând cont de zona de manifestare, care este greu accesibilă echipelor terestre, dar şi din cauza condiţiilor meteo.

Primele elicoptere multi-rol Black Hawk au intrat în dotarea IGAv în luna noiembrie 2023.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri