FRANȚA SPRIJINĂ ADERAREA RAPIDĂ A ROMÂNIEI LA SPAȚIUL SCHENGEN TERESTRU

România beneficiază de sprijinul deplin al Franţei pentru a intra cât mai repede în spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre, după ce pe 31 martie a intrat în spaţiul de liberă circulaţie cu cele maritime şi aeriene, a afirmat, vineri, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Nicolas Warnery, la recepţia de Ziua Naţională a ţării sale.

El a subliniat că anul acesta este important pentru Europa, menţionând alegerile europene de luna trecută şi deschiderea negocierilor de aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Odată cu aceste negocieri de aderare începe un nou capitol din istoria Uniunii, pe care îl vom scrie împreună. Următoarele Summit-uri ale Comunităţii Politice Europene din Regatul Unit şi din Ungaria ne vor permite, de asemenea, să avansăm, într-un format mai larg decât cel al Uniunii europene (UE), în apărarea valorilor noastre comune. În ceea ce priveşte continuarea consolidării Europei”, a arătat Warnery.

Diplomatul a adăugat că 2024 este, de asemenea, un an cheie pe drumul aderării României la OCDE şi că în acest domeniu, „România poate conta pe sprijinul deplin al Franţei”.

Ambasadorul a amintit că, la finalul acestei luni, Franţa găzduieşte Jocurile Olimpice, „o mare sărbătoare a sportului şi a prieteniei între naţiuni, o ocazie de a ne aminti valorile de care suntem ataşaţi: pacea, fraternitatea, respectul şi toleranţa”.

El a subliniat că Franţa şi-a dorit ca aceste Jocuri să marcheze progrese în ceea ce priveşte egalitatea de gen iar pentru prima dată în istorie vor participa un număr egal de sportive şi sportivi.

„Mulţumesc călduros Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, precum şi campioanelor şi campionilor români care au lucrat alături de noi, în ultimele luni, pentru pregătirea Jocurilor şi pentru promovarea valorilor olimpice. De asemenea, mulţumesc Guvernului român pentru că va trimite un grup de poliţişti şi jandarmi care să ajute la buna desfăşurare a acestui eveniment. Le doresc mult succes tuturor sportivilor români care care vor pleca peste câteva zile la Paris”, a punctat ambasadorul Franţei.

Totodată, a evidenţiat implicarea ţării sale în securitatea de pe Flancul Estic.

„Militarii Forţei Aigle se antrenează temeinic şi sunt pregătiţi. Îi salut pe soldaţii francezi dislocaţi de doi ani şi jumătate pe teritoriul României şi în mod special pe cei care sunt alături de noi în această seară. Aş vrea să reamintesc că, în urmă cu numai câteva săptămâni, a avut loc o ceremonie în cadrul căreia zona din tabăra militară de la Cincu în care sunt instalaţi soldaţii francezi a fost numită „Tabăra General Berthelot”. Nu uităm istoria şi suntem aici pe termen lung. În faţa agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi a manevrelor de destabilizare a ţărilor din regiune, trebuie să rămânem uniţi şi mobilizaţi, solidari cu Ucraina şi Republica Moldova”, a mai afirmat el

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri