ANM: CODURI GALBENE DE CANICULĂ ȘI VÂNT ÎN MAI MULTE JUDEȚE

Temperaturile maxime vor fi de 34 – 38 de grade în județele vizate de codul galben de caniculă.

Două atenționări Cod galben de caniculă și vânt au fost emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) luni, 29 iulie, pentru mai multe județe ale țării.

Conform ANM, luni, 29 iulie, sunt vizate de Cod galben de caniculă municipiul București și județele: Ilfov, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Dolj, Olt, Teleorman, Gorj și Călărași.

„În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34…38 de grade.”, au transmis meteorologii.

Cod galben de vânt

De asemenea, potrivit ANM, în intervalul 29 iulie, ora 10:00, și 30 iulie, ora 22:00, vor fi sub Cod galben de vânt următoarele județe: Tulcea, Constanța, Galați, Brăila, Vaslui, Iași, Botoșani, integral; respectiv: Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Ialomița și Călărași, parțial.

„Pe parcursul zilei de luni (29 iulie), temporar vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, iar marți, în special în centru, est și sud-est, precum și în zonele de munte. Vor fi viteze în general de 40…60 km/h.”, au transmis meteorologii.

În plus, pe parcursul zilei de marți, 30 iulie, între orele 06:00 și 22:00, în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea și estul Munteniei vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…60 km/h și pe arii restrânse de 65…70 km/h.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri