PESTE 140.000 DE TURIȘTI SUNT AȘTEPTAȚI LA MALUL MĂRII ÎN MINIVACANȚA DE SFÂNTA MARIA

Minivacanța acordată de Guvernul României cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului este intens așteptată de turiștii din întreaga țară, fiind declarată zi de sărbătoare legală.

Întrucât sărbătoarea de Sfânta Maria pică în ziua de joi, 15 august, Guvernul a decis să fie realizată o punte cu ziua de vineri, românii obținând pe această cale patru zile în care se pot relaxa fie la munte, fie la mare.

De Sfânta Maria și de Ziua Marinei Române, litoralul rămâne destinația preferată a românilor, weekendul 15-18 august fiind estimat ca cel mai aglomerat din acest sezon estival.

Potrivit datelor celui mai mare touroperator pe acest segment de vacanțe, sunt așteptați peste 140.000 de turiști în unitățile de cazare de la malul Mării Negre.

Astfel, operatorii din turism de pe litoral au creat pachete speciale pentru minivacanță, cu prețuri de cazare ce pornesc de la 142 de lei/noapte pentru o cameră dublă.

„La jumătatea lunii august atingem vârful sezonului estivalului, fiind perioada cea mai aglomerată din an în stațiunile de litoral. Cifrele ne confirmă acest lucru, în condițiile în care numărul de turiști pe care îl estimăm în weekendul 15-18 august se ridică la peste 140.000 de persoane în unitățile clasificate de la mare, iar gradul de ocupare depășește 90%”, afirmă Ștefan Necula, managerul touroperatorului.

Printre cele mai aglomerate stațiuni se numără Eforie Nord, Mamaia și Neptun-Olimp, acestea fiind cele mai căutate destinații de pe litoral în intervalul menționat.

Rezervări pe ultima sută de metri

O bună parte din turiști și-a rezervat sejurul încă de la lansarea primelor oferte, pe fondul disponibilității de cazare semnificativ reduse pe măsură ce se apropie data de 15 august.

Cu toate acestea, încă mai există unități de cazare cu locuri disponibile pentru amatorii litoralului românesc, cu tarife ce pornesc de la 140 de lei noaptea la un hotel de 2 stele din Eforie Nord și ajung la puțin peste 1.000 de lei în Mamaia Nord.

Turiștii care fac rezervări pe ultima sută de metri se orientează către pachete de trei nopți de cazare, de joi până duminică, deci exact durata acestei minivacanțe. În schimb, turiștii care și-au rezervat sejururi din timp au optat pentru vacanțe mai lungi, de până la o săptămână, care să includă și această perioadă”, precizează reprezentantul touroperatorului.

Tarifele pe litoralul autohton vor fi în scădere după minivacanța de Sfânta Maria, în contextul în care urmează să fie lansată și ediția de toamnă a programului „Litoralul pentru Toți”, relatează Radio România Constanța.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri