COLONEL IRANIAN UCIS ÎNTR-UN ATAC AERIAN ÎN SIRIA

Gardienii Revoluției, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, au anunțat joi că unul dintre coloneii lor a murit în urma unui atac aerian în Siria. Colonelul Ahmadreza Afshari, membru al forțelor consultative aerospațiale ale Gardienilor Revoluției, a fost rănit într-un bombardament aerian atribuit coaliției antijihadiste conduse de SUA. După atac, Afshari a fost transferat din Siria în Iran pentru îngrijiri medicale, dar a decedat din cauza rănilor suferite.

Atacul a avut loc în provincia siriană Deir Ezzor, unde Iranul are o influență semnificativă. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a raportat că trei combatanți pro-iranieni au fost uciși în acest atac. Deși coaliția condusă de SUA a negat implicarea în loviturile aeriene din Deir Ezzor, atacurile asupra grupărilor pro-iraniene din Siria sunt frecvente, fiind atribuite atât Israelului, cât și SUA.

De la începutul războiului civil din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene împotriva grupărilor pro-iraniene, iar SUA au vizat de asemenea aceste grupări în estul Siriei. Autoritățile israeliene comentează rar aceste lovituri, dar au declarat în repetate rânduri că nu vor permite Iranului să își extindă prezența în Siria.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri