ANM A EMIS UN NOU COD ROȘU DE CANICULĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi coduri roșu, portocaliu și galben de caniculă. Arșița afectează în continuare țara noastră, iar ploile se lasă mult așteptate. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar nopțile se vor menține tropicale. 

COD GALBEN – 20 august

Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în sudul Banatului, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.      

 
 

COD PORTOCALIU – 20 august

Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În nordul Banatului și al Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

COD ROȘU – 20 august

În județele Arad și Bihor valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18…23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Imagine

COD GALBEN – 21 august

În Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, estul Olteniei și Dobrogea continentalăva fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.   

Notă: joi și vineri valul de căldură se va menține în regiunile sudice și sud-estice, iar la sfârșitul săptămânii se va extinde din nou în aproape toată țara.   

COD PORTOCALIU – 21 august

În jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei și în sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade.

Imagine

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri