ANPC A DAT AMENZI DE 2 MILIOANE DE LEI PENTRU PRODUCĂTORII ȘI COMERCIANȚII DE SUCURI

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi în valoare totală de 2 milioane de lei unor producători și comercianți de sucuri, în urma unor controale efectuate la nivel național. Comisarii ANPC au verificat respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor și au constatat o serie de nereguli.

Printre neregulile descoperite se numără comercializarea de produse cu data durabilității minimale depășită, lipsa informațiilor în limba română pe etichetele produselor, precum și folosirea de mențiuni înșelătoare cu privire la compoziția sucurilor. De asemenea, au fost identificate probleme legate de condițiile de depozitare și de igienă în unele unități.

În total, au fost verificați 251 de operatori economici, dintre care 138 au fost sancționați contravențional. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 2.094.000 de lei. Cele mai mari amenzi au fost date pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată.

Mihai Culeafă, președintele ANPC, a declarat că instituția va continua să efectueze controale pentru a se asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate. El a subliniat importanța respectării legislației în domeniu și a avertizat că operatorii economici care nu se conformează vor fi sancționați.

Culeafă a mai adăugat că ANPC va intensifica colaborarea cu alte instituții ale statului, precum și cu asociațiile pentru protecția consumatorilor, pentru a combate mai eficient practicile comerciale incorecte. De asemenea, el a îndemnat consumatorii să fie vigilenți și să sesizeze orice neregulă constatată.

Acțiunea ANPC face parte dintr-o serie de controale tematice desfășurate la nivel național, care vizează diferite categorii de produse și servicii. Scopul acestor controale este de a asigura un nivel ridicat de protecție a consumatorilor și de a promova practici comerciale corecte și transparente.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri