PLATFORMA ASIGURĂRILOR DE SĂNĂTATE, OFFLINE PENTRU DOUĂ ORE

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că Platforma Informatică a Asigurărilor Sociale de Sănătate (PIAS) va fi indisponibilă miercuri, 28 august 2024, între orele 20:00 și 22:00. Motivul acestei întreruperi este implementarea unor noi prevederi legislative și efectuarea unor lucrări de mentenanță.

În acest interval de două ore, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale vor fi acordate în regim offline. Acest lucru înseamnă că furnizorii de servicii medicale nu vor putea verifica online calitatea de asigurat a pacienților și vor trebui să folosească alte metode pentru a înregistra și raporta serviciile oferite.

CNAS a făcut acest anunț pentru a informa atât furnizorii de servicii medicale, cât și pacienții despre posibilele întârzieri sau dificultăți în accesarea serviciilor medicale în această perioadă. Se recomandă ca, în măsura posibilului, pacienții să evite programarea serviciilor medicale non-urgente în acest interval orar.

Această întrerupere temporară a PIAS face parte din eforturile continue ale CNAS de a îmbunătăți și actualiza sistemul informatic al asigurărilor de sănătate. Implementarea noilor prevederi legislative ar putea aduce modificări în modul de funcționare a platformei sau în tipurile de servicii oferite.

Este important de menționat că, deși platforma va fi offline, serviciile medicale de urgență vor continua să fie furnizate normal. Pacienții care au nevoie de asistență medicală urgentă în acest interval orar nu ar trebui să fie afectați de această întrerupere temporară a sistemului informatic.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri