„E UN CACA-MACA”: REACȚIA REVOLTĂTOARE A UNUI MEDIC DIN MARAMUREȘ FAȚĂ DE UN BĂIEȚEL CU ARSURI, FILMATĂ DE PĂRINȚII INDIGNAȚI

Un incident revoltător a avut loc luni seara, după ora 21:00, la Centrul de Permanență din Baia Sprie, județul Maramureș. Un băiețel de 5 ani, care a suferit arsuri la față după ce s-a împiedicat de o bicicletă și s-a atins de un grătar încins, ar fi fost refuzat de medicul de gardă. Părinții copilului susțin că doctorul, care a fost și senator timp de trei mandate, ar fi invocat faptul că arsurile celui mic nu reprezintă o urgență și i-ar fi tratat cu indiferență.

Conform relatărilor mamei băiatului, Rebeca Varga, medicul ar fi reacționat nepotrivit când a văzut copilul, întrebând de ce l-au adus și sugerând că l-au deranjat, posibil din somn. Familia a filmat întreaga scenă, iar în imagini se poate observa un schimb de replici tensionat între rude și medic, acesta din urmă folosind un limbaj nepotrivit și referindu-se la arsurile copilului ca fiind un „caca-maca”.

Medicul Liviu Titus Pașca, cel acuzat de comportamentul inadecvat, neagă acuzațiile și susține că nu-și reproșează nimic. El afirmă că asistenta l-a curățat pe băiat la obrazul drept, unde avea o mică zgârietură fără sânge, și că le-a spus aparținătorilor să stea liniștiți, folosind termenul „caca-maca” pentru a descrie situația. Doctorul se apără spunând că este un om calm și că se poartă frumos cu toată lumea, dar recunoaște că a folosit acest cuvânt nepotrivit, care ar fi uzual în zonă.

După ce imaginile au devenit publice, autoritățile locale au anunțat demararea unei anchete. Viceprimarul din Baia Sprie, Ștefan Sarca, a declarat că vor avea discuții la nivel de primărie și vor lua măsuri în funcție de gravitatea faptelor, după ce vor discuta cu persoanele implicate.

Deși băiețelul este acum în afara oricărui pericol, părinții acestuia sunt hotărâți să depună plângere la Colegiul Medicilor, nemulțumiți de modul în care a fost tratat copilul lor de către medicul de gardă.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri