RUSIA ÎŞI MĂREŞTE ARMATA ÎN PLIN RĂZBOI CU UCRAINA: 1,5 MILIOANE DE SOLDAŢI PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care efectivele armatei ruse vor creşte cu 180.000 de soldaţi până la 1 decembrie, ajungând la un total de 1,5 milioane de militari. Aceasta este a treia decizie de acest fel luată de Putin de la începutul războiului din Ucraina.

Personalul total al armatei ruse, incluzând personalul administrativ, va ajunge la 2,38 milioane de persoane. Guvernul a primit ordinul de a aloca fondurile necesare pentru această creştere. Decizia vine în contextul ofensivei ucrainene în provincia rusă de graniţă Kursk, care a luat prin surprindere armata rusă.

Deşi Rusia a retras unele unităţi din Ucraina pentru a-şi consolida apărarea în Kursk, acest lucru nu a împiedicat înaintarea rusă pe frontul estic al Ucrainei. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că redesfăşurarea trupelor ruse în Kursk a încetinit înaintarea acestora în estul Ucrainei, în timp ce Putin susţine că, dimpotrivă, angajarea unor unităţi ucrainene bine instruite şi echipate în ofensiva din Kursk a facilitat progresul armatei ruse pe frontul ucrainean.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri