DEZASTRU LA NOUA MATERNITATE DIN TIMIȘOARA: A PLOUAT ÎN SALOANE LA O LUNĂ DE LA INAUGURARE

La doar o lună de la inaugurarea cu fast a noii Maternități Bega din Timișoara, care a beneficiat de o investiție impresionantă de 20 de milioane de euro, provenită din fonduri europene, bugetul de stat și bugetul Consiliului Județean Timiș, spitalul se confruntă deja cu probleme serioase cauzate de inundații. Ploile abundente care au afectat mai multe regiuni ale țării au dus la apariția infiltrațiilor de apă în interiorul clădirii, apa ajungând chiar și în saloanele pacientelor. Personalul medical a fost nevoit să improvizeze, folosind găleți și prosoape pentru a strânge apa și a limita pagubele.

Laurențiu Stavrat, șeful serviciului tehnic al Spitalului Județean Timișoara, a explicat că sursa infiltrațiilor a fost identificată la nivelul unei rigole de pe o terasă circulantă, care s-a înfundat cu pietriș menit să protejeze hidroizolația. Deși constructorul a promis să remedieze problema pe cheltuiala proprie și să refacă zona deteriorată, incidentul ridică semne de întrebare cu privire la calitatea lucrărilor efectuate și la rezistența clădirii în fața intemperiilor, conform Digi24.ro.

Acest incident nu este singular, la doar o zi de la inaugurare fiind semnalată și o defecțiune a instalației de aer condiționat, care a dus la formarea unei bălți de apă pe unul dintre coridoarele maternității. Deși lucrarea se află în garanție pentru o perioadă de 5 ani, aceste probleme repetate pun sub semnul întrebării eficiența cheltuirii banilor publici și calitatea serviciilor medicale oferite în noua unitate spitalicească.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri