INTERNAREA PREMATURILOR LA MATERNITATEA GIULEŞTI – SUSPENDATĂ TEMPORAR PENTRU REDUCEREA PRESIUNII EPIDEMIOLOGICE

Internarea cazurilor de nou-născuţi prematuri este suspendată temporar la Maternitatea Giuleşti pentru ”reducerea presiunii epidemiologice”, dar şi pentru ca spaţiile respective să treacă prin procesele periodice şi „normale” de curăţenie şi igienizare, au declarat, marţi, pentru AGERPRES, surse medicale.

„În ceea ce priveşte copiii care ajung în secţiile de terapie intensivă neonatală sau la prematuri, secţia nu este închisă, funcţionează, sunt copii care beneficiază de îngrijiri medicale în contextul prematurităţilor, dar pentru a reduce presiunea epidemiologică şi din dorinţa ca şi spaţiile respective să treacă prin aceste procese periodice şi normale de curăţenie şi igienizare, până săptămâna viitoare nu putem să internăm prematuri şi de lunea viitoare sperăm să funcţionăm la capacitate maximă, pe măsură ce copiii care sunt actualmente internaţi în terapie prezintă o evoluţie favorabilă în contextul prematurităţii şi putem să facem procedurile cu pricina şi în spaţiile respective. Nu este nicio secţie închisă, este o suspendare temporară a internărilor cazurilor de prematuri”, afirmă sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, au fost suspendate timp de o săptămână şi internările în secţia de obstetrică pentru normoponderali, însă începând de luni această secţie funcţionează la „capacitate normală”.

„Din procedurile normale ale oricărui spital, în aceste proceduri intră supraveghere epidemiologică. Noi am constatat prin rapoartele medicului epidemiolog o circulaţie crescută a germenilor semnificativi din punct de vedere epidemiologic în secţiile de neonatologie. Am identificat nişte colonizări – şi subliniez colonizări. Colonizarea nu înseamnă infecţie. Colonizarea reprezintă o etapă premergătoare unei infecţii. Atunci, având acest trend modificat, am decis să suspendăm pentru o săptămână internările în obstetrică pentru normoponderali, adică pentru copiii născuţi la termen. În şapte zile am igienizat saloanele şi începând de ieri totul funcţionează la capacitatea normală ca şi înainte”, susţine sursa citată.

AGERPRES

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri