BILANȚ TRAGIC ÎN EUROPA CENTRALĂ ȘI DE EST: CEL PUȚIN 24 DE MORȚI ÎN URMA INUNDAȚIILOR DEVASTATOARE

Inundațiile catastrofale care au lovit Europa Centrală și de Est în ultimele zile au lăsat în urmă un bilanț tragic de cel puțin 24 de morți, conform celei mai recente actualizări. Șapte dintre aceste decese au fost înregistrate în România, în urma inundațiilor istorice care au afectat județele Vaslui și Galați.

În Republica Cehă, ministrul de Interne, Vit Rakusan, a anunțat joi cel de-al cincilea deces cauzat de inundații. De asemenea, cel puțin alte opt persoane sunt încă date dispărute, inclusiv ocupanții unei mașini luate de apele învolburate ale unui râu.

Președintele ceh, Petr Pavel, a vizitat zonele sinistrate, inclusiv stațiunea Jesenik din lanțul muntos omonim, grav afectată de intemperii. El a estimat că va fi nevoie de mai mulți ani pentru a repara pagubele provocate de inundații. În Jesenik, centrul orașului a fost acoperit, pe alocuri, de câțiva metri de apă, numeroase clădiri prăbușindu-se sau fiind demolate din cauza instabilității structurale.

Pe fluviul Elba, în nordul regiunii Boemia, situația s-a ameliorat, deși nivelul apei a depășit cu puțin 6,8 metri, față de media de circa doi metri măsurată înainte de furtună. Barierele de protecție ridicate de localnici au rezistat, dar traficul rutier a continuat să fie afectat din cauza drumurilor închise.

Începând de săptămâna trecută, vânturi violente și ploi extrem de abundente au lovit mai multe țări din Europa Centrală și de Est, provocând, de asemenea, cinci victime în Austria și câte șapte în Polonia și România. Deși ploile au încetat în cea mai mare parte, inundațiile și viiturile formate pe mai multe râuri continuă să amenințe orașe și localități din această regiune.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri