REACȚIE FERMĂ A DSU LA CRITICILE LUI BĂSESCU PRIVIND FUNCȚIONAREA RO-ALERT ÎN CAZUL INUNDAȚIILOR DIN GALAȚI

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a reacționat la comentariile făcute de fostul președinte Traian Băsescu, care a afirmat că dacă sistemul RO-Alert ar fi funcționat, numărul victimelor de la inundațiile din Galați ar fi fost mult mai mic. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, DSU a respins acuzațiile lui Băsescu, calificându-le drept „atacuri nefondate, tendențioase și false”.

Potrivit DSU, în ziua de 14 septembrie 2024, în intervalul orar 00:00-22:56, au fost transmise 24 de mesaje RO-Alert pentru a avertiza locuitorii din zonele afectate de inundații, sub incidența avertizărilor hidrometeorologice de cod roșu și portocaliu emise de autoritățile competente. Dintre acestea, 13 mesaje au fost trimise pentru comunitățile din Galați, primul fiind transmis la ora 00:44.

DSU a prezentat, de asemenea, mai multe capturi de ecran cu mesajele unor cetățeni care susțin că au primit alerte RO-Alert, precum și mărturii ale persoanelor sinistrate prezentate în mass-media. Aceste dovezi vin să contrazică afirmațiile lui Traian Băsescu și să susțină funcționarea corespunzătoare a sistemului de avertizare.

Reacția fermă a DSU vine ca urmare a postării lui Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook, în care acesta a susținut că dacă sistemul RO-Alert ar fi funcționat în cazul inundațiilor de la Galați, numărul victimelor ar fi fost mai mic.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri