PRÂNZUL DE LA ȘCOALĂ A FOST CAUZA FOCARULUI DE TOXIINFECȚIE DIN MEHEDINȚI: ZECI DE ELEVI, INTERNAȚI CU SIMPTOME GRAVE

Un focar de toxiinfecție alimentară a afectat 115 copii și 3 adulți din patru unități școlare din județul Mehedinți, după ce ar fi consumat prânzul oferit prin programul „Masă sănătoasă”. 13 copii și o învățătoare se află încă internați în spitalele din Craiova și Băilești, în timp ce ceilalți elevi, transportați la Drobeta Turnu Severin, au fost externați.

Copiii au început să prezinte simptome precum dureri abdominale, vărsături și scaune diareice la aproximativ două ore după ce au mâncat macaroane cu carne primite la școală. Cei mai mulți pacienți au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta-Turnu Severin, iar alții la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova și la Spitalul Municipal Băilești.

Părinții și bunicii copiilor au relatat starea de rău a acestora, unii dintre ei căzând din picioare din cauza amețelii. Personalul medical a fost mobilizat pentru a face față numărului mare de apeluri la 112, fiind suplimentate echipajele de ambulanță.

Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică au prelevat probe din mâncare pentru a fi analizate în laborator. Reprezentanții firmei care a preparat și distribuit hrana susțin că nu își explică incidentul, dar nu exclud posibilitatea ca lotul respectiv să fi fost contaminat intenționat de către concurență.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri