PRIMUL AJUTOR FINANCIAR PENTRU SINISTRAȚII DIN GALAȚI: 10.000 DE LEI PENTRU FIECARE GOSPODĂRIE AFECTATĂ DE INUNDAȚII

La o săptămână după inundațiile devastatoare din județul Galați, sinistrații au început să primească primul ajutor financiar din partea statului. Potrivit președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, fiecare gospodărie afectată de inundații a primit un prim ajutor în valoare de 10.000 de lei. Până în prezent, au fost efectuate peste 1.200 de astfel de plăți.

Guvernul a aprobat de urgență deblocarea unei sume de aproape 55 de milioane de lei ca o primă tranșă de ajutor financiar pentru cei afectați de inundații, până la finalizarea evaluării pagubelor din teren. Plata se realizează prin intermediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Galați, prin mandat poștal sau prin cont, majoritatea optând pentru varianta cu mandat poștal.

Până acum, au fost centralizate peste 4.200 de gospodării care vor primi acești bani, însă numărul beneficiarilor va fi mai mare, deoarece procesul de centralizare a datelor este încă în desfășurare. Bilanțul total al gospodăriilor afectate se apropie de 7.000, conform datelor transmise de autoritățile locale.

În ceea ce privește situația Drumului Național 25, pe tronsonul dintre Vameș și Tudor Vladimirescu, circulația a fost reluată parțial, doar pentru mașinile mai mari de 3,5 tone. Se lucrează în continuare pentru evacuarea apei de pe carosabil, astfel încât în cel mai scurt timp și mașinile mici să poată tranzita în siguranță.

Peste 1.000 de pompieri și alte forțe continuă intervențiile în 12 localități din județul Galați pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. Deși situația s-a ameliorat, localitățile afectate mai au un drum lung până la revenirea la normalitate.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri