STB TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ PRIVIND CALITATEA APARATELOR DRUGTEST, DUPĂ CE VATMANUL A FOST GĂSIT NEVINOVAT

Societatea de Transport București (STB) a anunțat luni, într-un comunicat de presă, că rezultatele testelor efectuate de Institutul Național de Medicină Legală (INML) au demonstrat nevinovăția vatmanului implicat în accidentul mortal de pe Șoseaua Progresului din data de 19 septembrie 2024. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că vatmanul nu consumase substanțe interzise, contrar rezultatelor inițiale indicate de aparatul DrugTest folosit de Brigada de Poliție Rutieră.

STB a exprimat mulțumiri medicilor de la INML pentru promptitudinea cu care au elucidat această cauză posibilă a tragicului accident. Compania a subliniat că tratează cu maximă responsabilitate siguranța rutieră, instruind periodic conducătorii de vehicule și impunând o conduită preventivă în trafic.

De asemenea, STB a adresat un apel către Brigada de Poliție Rutieră să solicite de urgență Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București o analiză mai atentă a „punctelor negre” din trafic și o re-sistematizare a circulației în zonele de conflict. Această solicitare vine în contextul în care accidentul s-a produs într-o zonă considerată problematică din punct de vedere al siguranței rutiere.

Conducerea STB a precizat că înțelege și susține măsurile de prevenție luate de autorități pentru descurajarea consumului de droguri, în special în cazul conducătorilor de vehicule. Cu toate acestea, compania a tras un semnal de alarmă public cu privire la calitatea echipamentelor de depistare a substanțelor interzise, având în vedere discrepanța dintre rezultatele inițiale și cele finale în cazul vatmanului implicat în accident.

Rezultatele testelor efectuate de INML au fost comunicate sâmbătă, confirmând că vatmanul nu consumase droguri, spre deosebire de indicațiile aparatului DrugTest folosit imediat după producerea accidentului.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri