CONDAMNARE DEFINITIVĂ PENTRU DOCTORIȚA DIN SUCEAVA ACUZATĂ DE 280 DE FAPTE DE LUARE DE MITĂ: 3 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

Fosta șefă a secției de oncologie de la Spitalul Județean Suceava, Anca Dumitrovici Ababneh, a primit o sentință definitivă de 3 ani de închisoare cu executare din partea magistraților Curții de Apel Suceava. Decizia vine după ce, inițial, Tribunalul Suceava o condamnase pe doctoriță la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

În speranța obținerii unei pedepse mai blânde, medicul oncolog Anca Dumitrovici Ababneh și-a recunoscut faptele de corupție în fața instanței. Ea a fost trimisă în judecată de procurori în noiembrie 2022 pentru nu mai puțin de 280 de fapte de luare de mită de la pacienți bolnavi de cancer și aparținătorii acestora.

Potrivit anchetatorilor, fosta șefă a Secției Oncologie de la Spitalul Suceava ar fi primit de la pacienți diverse sume de bani, totalizând 20.660 lei și 750 de euro, dar și alte foloase materiale precum miere de albine, cașcaval, brânză, carne de porc, parfumuri și alte bunuri. Aceste „atenții” erau menite să asigure îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența oncologică, care ar fi trebuit realizate în mod gratuit.

Un aspect șocant al cazului îl reprezintă frecvența cu care doctorița Anca Dumitrovici Ababneh a recurs la actele de corupție. Anchetatorii au stabilit că, într-o singură zi, medicul sucevean a luat mită de nu mai puțin de 29 de ori. Această situație ridică serioase semne de întrebare cu privire la integritatea sistemului medical și la calitatea actului medical oferit pacienților.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri