ALARMANT: DOI ADOLESCENŢI RUŞI, ARESTAŢI PENTRU INCENDIEREA UNUI ELICOPTER MILITAR DUPĂ CE AU FOST RECRUTAŢI ONLINE

Doi adolescenţi în vârstă de doar 16 ani au fost arestaţi în oraşul siberian Omsk, după ce au pătruns într-o bază militară în weekend şi au incendiat un elicopter de tip Mi-8 folosind un cocteil Molotov. Incidentul şocant ridică semne de întrebare cu privire la vulnerabilitatea bazelor militare ruse şi la uşurinţa cu care minorii pot fi racolaţi pentru acte de sabotaj.

Unul dintre cei doi acuzaţi a recunoscut într-o înregistrare video că el şi complicele său au fost recrutaţi de un necunoscut, care le-a oferit suma de 20.000 de dolari (aproximativ 18.000 de euro) pentru a da foc elicopterului. Deşi identitatea comanditarului nu a fost dezvăluită, acest caz ridică suspiciuni privind posibila implicare a unor actori ostili regimului de la Moscova.

Canalul Telegram „Voieni osvedomitel” („Informatorul militar”), apropiat autorităţilor ruse, a publicat o fotografie cu elicopterul atacat, a cărui cabină a suferit avarii grave în urma incendiului provocat de tinerii recrutaţi online. Imaginea şocantă evidenţiază amploarea pagubelor şi ridică semne de întrebare cu privire la măsurile de securitate din bazele militare ruse.

Cazul celor doi adolescenţi din Omsk nu este unul izolat. În noaptea de 11 septembrie, alţi doi elevi ruşi, în vârstă de 13 şi 14 ani, au fost arestaţi după ce au incendiat un elicopter civil pe aeroportul Noiabrsk, tot în Siberia. Şi aceştia au mărturisit că au fost recrutaţi cu promisiunea unei sume de bani, pe care însă nu au primit-o niciodată.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri