HEZBOLLAH A LANSAT O RACHETĂ BALISTICĂ ASUPRA ORAȘULUI TEL AVIV, VIZÂND SEDIUL MOSSAD

Locuitorii din Tel Aviv s-au grăbit către adăposturile antiaeriene miercuri dimineaţă, când gruparea şiită libaneză Hezbollah a tras în premieră o rachetă balistică asupra oraşului, informează agenţia de presă israeliană TPS, citată de Agerpres.

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunţat că sistemul de apărare antiaeriană Arrow a interceptat racheta.

Hezbollah a confirmat lansarea rachetei, care a declanşat sirenele de avertizare în mai multe comunităţi de coastă, inclusiv în Netanya.

Hezbollah a anunţat miercuri că racheta a vizat sediul Mossad de lângă Tel Aviv, despre care spune că este responsabil pentru asasinarea liderilor săi şi aruncarea în aer a pagerelor şi walkie-talki-urilor deţinute de membri ai grupării, potrivit Reuters.

Mişcarea Hezbollah din Liban, susţinută de Iran, a lansat sute de rachete şi obuze asupra Israelului în ultimele zile, pe fondul intensificării tensiunilor în sudul Libanului, aminteşte Reuters.

Armata israeliană a desfăşurat cele mai ample bombardamente săptămâna aceasta, care au vizat lideri ai Hezbollah şi au lovit sute de ţinte în adâncul Libanului, raidurile soldându-se cu peste 500 de morţi şi mai bine de 1.800 de răniţi.

Marţi, într-un raid israelian asupra capitalei libaneze Beirut a fost ucis un comandant al Hezbollah, Ibrahim Qubaisi, care conducea forţa de rachete şi obuze a grupării.

EFE relatează că biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat că acesta va avea miercuri consultări cu autorităţile din domeniul securităţii cu privire la continuarea atacurilor din Liban, iar joi va călători la New York pentru a-şi ţine discursul la ONU, de unde se va întoarce sâmbătă. 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri