ADRIAN CÂCIU RESPINGE ACUZAȚIILE PNL PRIVIND BLOCAREA FONDURILOR EUROPENE: „CÂND STRUGURII DEVIN ACRI, NU NE MAI CONVINE”

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a reacționat vehement la acuzațiile venite din partea liberalilor, care susțin că guvernul condus de Marcel Ciolacu a blocat absorbția fondurilor europene din noul exercițiu financiar. Într-o intervenție la emisiunea Studio Politic de la Digi24, Câciu a respins criticile, sugerând că acestea sunt motivate politic și că „lumea s-a săturat de circ”.

Ministrul Fondurilor Europene nu s-a ferit să lanseze atacuri la adresa liderilor PNL care îl critică: „Să știți că și eu am replici la mine pentru acești lideri politici de carton care se trezesc după ce au fost la guvernare sau sunt la guvernare de aproape trei ani și începe să nu le mai placă această guvernare”. Câciu a sugerat că nemulțumirile liberalilor sunt legate de eșecul adoptării „legii Iohannis” și că aceștia au trecut brusc de la statutul de parteneri la cel de adversari politici.

Ministrul a subliniat că actualul guvern a moștenit o situație dificilă în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, fiind nevoit să remedieze greșelile trecutului: „Guvernul Ciolacu a luat-o la zero această absorbție, la zero, zero apeluri, zero contracte, zero apeluri. Cum să vină bani în România dacă n-ai contracte?”. El a reproșat liberalilor că nu l-au criticat pe fostul premier Florin Cîțu când erau la guvernare și nu au reușit să obțină o absorbție mai mare de 50%.

În ciuda dificultăților moștenite, Adrian Câciu a subliniat eforturile depuse de actualul executiv pentru a accelera absorbția fondurilor europene și a demara noi proiecte. El a menționat apeluri de proiecte în valoare de peste 17 miliarde de euro și contracte în valoare de 22 de miliarde de euro, chiar dacă anvelopa UE este mai mică decât necesarul de investiții al României.

Ministrul Fondurilor Europene a atras atenția asupra schimbărilor pozitive înregistrate în țară, susținând că „lumea vede că țara s-a schimbat, că este plină de șantiere, că școlile arată altfel, că sunt spitale care se construiesc, că e infrastructură care se construiește”. În opinia sa, aceste realizări contrastează cu „poveștile și șicanele politice” ale adversarilor, care nu mai au raportare la realitate.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri