ELEVILOR DIN MEHEDINȚI LE-A FOST SERVITĂ MÂNCARE INFESTATĂ CU LISTERIA

Bacteria a fost depistată de inspectorii sanitar-veterinari în materia primă folosită de firma de catering.

Elevii din Mehedinți au consumat mâncare contaminată cu listeria, arată rezultatele probelor realizate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi.

Bacteria a fost depistată în alimentele folosite la prepararea mâncării, cu precădere în produsele de origine animală, relatează Agerpres.

Bacteria, confirmată în materia primă folosită

„S-a depistat în materia primă, din cele cinci eşantioane luate, în două s-a confirmat prezenţa listeriei, şi în produsul finit, din cele şapte probe luate de la furnizor, două au ieşit pozitive, precum şi la cele patru şcoli unde au fost problemele sesizate, din probele prelevate toate au ieşit cu prezenţa listeriei. Au fost paste, suc de roşii şi şuncă presată, dar nouă la materia primă ne-a ieşit listeria în şuncă. Pasul ulterior este să trimitem la tipizare la Bucureşti. A ieşit în materia primă şi automat şi în produsul finit”, a declarat joi, directorul DSVSA Mehedinţi, Ionuţ Mări.

Potrivit directorului, a activitatea firmei distribuitoare este suspendată până la închiderea anchetei epidemiologice, iar inspectorii DSVSA Mehedinţi au aplicat, în acest caz, amenzi în valoare de 22.000 de lei.

Circa 188 persoane s-au prezentat în unităţile medicale din Mehedinţi şi Dolj până vineri, 20 septembrie, la ora 12.00, pentru tratament după ce au consumat alimente în şcoli din judeţul Mehedinţi, a informat Ministerul Sănătăţii.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri