SURSE: NOI ATACURI CU DRONE ALE FORȚELOR RUSE LA GRANIȚA ROMÂNIEI, ÎN ZONA BRAȚULUI CHILIA AL DUNĂRII!

Conform unor surse Realitatea PLUS, forțele ruse au efectuat o nouă serie de atacuri cu drone, vizând obiective civile și de infrastructură portuară în Ucraina, în zona brațului Chilia al Dunării. În jurul orei 02:01, grupuri de drone au fost detectate apropiindu-se de spațiul aerian al Ucrainei, în apropierea graniței cu România. Au fost trimise mesaje RO-Alert.

În contextul acestor amenințări, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 86 Aeriană Borcea, fiind însoțite de două aeronave F-18. Toate cele patru avioane au aterizat în siguranță pe bazele aeriene în jurul orei 04:00.

Conform surselor, există posibilitatea ca una dintre dronele implicate în atac să fi pătruns temporar în spațiul aerian național, în jurul orei 03:00, dar aceasta a fost pentru o perioadă foarte scurtă, de sub trei minute. Autoritățile române subliniază că nu a fost semnalată nicio zonă de impact pe teritoriul național, iar cercetările sunt în curs de desfășurare pentru a evalua situația.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri