GRINDEANU IMPUNE CONDIȚII PENTRU CANDIDATURA LUI PONTA PE LISTELE PSD

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat (PSD), a vorbit despre posibilitatea ca fostul premier Victor Ponta să fie inclus pe listele partidului pentru alegerile parlamentare din 2024, subliniind condițiile care trebuie îndeplinite pentru a putea candida din partea PSD. Grindeanu a menționat că, deși Ponta este în prezent consilier al premierului Marcel Ciolacu, el nu este membru de partid, ceea ce ridică anumite obstacole în calea unei candidaturi.

Grindeanu a afirmat că listele PSD pentru alegerile parlamentare nu au fost încă finalizate, iar discuțiile pentru definitivarea acestora continuă. „Listele PSD nu au fost definitivate. Am avut acele discuții în weekend, iar în această săptămână vom continua pentru a avea lucrurile clare și pentru a putea depune candidaturile. Toți cei de pe liste trebuie să fie membri PSD”, a declarat Grindeanu.

El a subliniat că toți candidații trebuie să îndeplinească această condiție esențială pentru a putea apărea pe listele PSD.Referitor la situația lui Victor Ponta, Grindeanu a reamintit că fostul premier a fost exclus din PSD de către Liviu Dragnea în trecut, iar în prezent nu este membru al partidului. În ciuda speculațiilor privind o posibilă candidatură a lui Ponta, Grindeanu a cerut răbdare până când listele vor fi definitivate și situația va fi clarificată. „Victor Ponta a fost dat afară din PSD de Dragnea. Eu v-am rugat să avem un pic de răbdare, să vedem dacă lucrurile sunt așezate așa cum se speculează acum”, a afirmat Grindeanu.

În cadrul aceleași declarații, Grindeanu a fost întrebat și despre alte posibile nume de pe listele PSD, inclusiv despre primarul Cristian Popescu Piedone. Grindeanu a explicat că orice decizie cu privire la candidați trebuie să țină cont de voința organizațiilor locale și județene, subliniind că PSD funcționează într-un sistem descentralizat. „Organizațiile locale și județene știu cel mai bine ceea ce își doresc, iar la PSD această descentralizare funcționează foarte bine”, a spus el.

Grindeanu a mai explicat că deciziile privind candidații sunt luate în consens cu organizațiile locale, cu scopul de a maximiza scorul electoral în fiecare județ. „Nu poate să vină Grindeanu, Tudose sau Ciolacu să zică „îl puneți pe X sau pe Y pe listă” fără a avea un consens. De fiecare dată facem asta pentru a maximiza scorul pe fiecare județ în parte”, a conchis prim-vicepreședintele PSD.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri