VASILE BĂNESCU, FOSTUL PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PATRIARHIEI ROMÂNE, PROPUS DE GUVERN PENTRU FUNCȚIA DE MEMBRU TITULAR ÎN CNA

Guvernul a propus numirea lui Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, în funcția de membru titular în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Această decizie vine la aproximativ trei luni după ce Bănescu și-a anunțat retragerea din funcția de coordonator al Biroului de presă al Patriarhiei Române, invocând motive personale.

Propunerea Guvernului se alătură celorlalte nominalizări pentru posturile vacante din CNA. Grupul PSD din Senat i-a propus pe Lucian Dindirică și Georgică Severin, în timp ce grupul PNL a nominalizat-o pe Oana Simona Dincă. La Camera Deputaților, grupul PSD a propus-o pe Monica Gubernat, iar grupul parlamentar UDMR a venit cu propunerea Boros Orsolya Eva. Președintele României a nominalizat-o pe Daniela Bârsan, consilier prezidențial, pentru unul dintre posturile vacante.

Vasile Bănescu a activat ca purtător de cuvânt al Patriarhiei Române timp de mai mulți ani, fiind o figură proeminentă în comunicarea instituțională a Bisericii Ortodoxe Române. Retragerea sa din această funcție, anunțată la începutul lunii iulie 2024, a fost o decizie personală, menționând că „a sosit și timpul așezării unui punct (…) în fraza comunicării mele instituționale cu presa”.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri