O NOUĂ EDIȚIE TEZAUR ÎNCEPE PE 7 OCTOMBRIE, CU DOBÂNZI NEIMPOZABILE DE PÂNĂ LA 7%

Ministerul Finanțelor a anunțat într-un comunicat de presă că o nouă ediție a programului de titluri de stat Tezaur va începe luni, 7 octombrie. Românii vor putea investi în titluri cu maturități de 1, 3 sau 5 ani și dobânzi anuale neimpozabile de 5,85%, 6,60%, respectiv 7%.

Succesul programului Tezaur este confirmat de cifrele înregistrate în cadrul edițiilor precedente: în cele 10 emisiuni derulate de la începutul anului 2024, peste 240.000 de persoane au investit deja mai mult de 12 miliarde lei.

Titlurile de stat pot fi cumpărate online, în perioada 7 octombrie – 31 octombrie 2024, doar de către persoanele fizice înregistrate în SPV. De asemenea, titlurile pot fi achiziționate la sediul unităților Trezoreriei Statului, între 7 octombrie – 1 noiembrie 2024, și prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A., între 7 octombrie – 31 octombrie 2024 în mediul urban și între 7 octombrie – 30 octombrie 2024 în mediul rural.

Veniturile obținute din investirea în titluri de stat Tezaur sunt neimpozabile, iar dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans, iar investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor doar în perioada de subscriere.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor prin această emisiune vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice. Prospectul de emisiune și eventualele modificări ale acestuia sunt publicate pe site-urile Ministerului Finanțelor și C.N. Poșta Română S.A.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri