DANIEL SUCIU: „PSD NU VA FACE CUM DOREȘTE PNL ÎN PRIVINȚA INDEXĂRII PENSIILOR MILITARILOR”

Președintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, a declarat luni că PSD susține proiectul de lege privind indexarea pensiilor militarilor în raport cu solda de grad, propus de PNL, dar consideră că acesta trebuie dezbătut în mai multe comisii parlamentare, având în vedere impactul său financiar semnificativ.

Suciu a menționat că, de obicei, proiectele de lege cu impact financiar sunt trimise la Comisia de buget-finanțe, dar de această dată, liderul grupului PNL a solicitat ca proiectul să nu fie discutat în această comisie. Președintele Camerei Deputaților a subliniat că, atât timp cât conduce ședințele Biroului permanent, o astfel de abordare nu va fi acceptată.

Deși înțelege disputa politică și „pauza operativă” dintre PNL și PSD, Daniel Suciu a precizat că rolul parlamentarilor este de a face legi bune, nu de a lua decizii în cheie electorală. El a adăugat că PSD susține proiectul de lege pentru a se face dreptate în ceea ce privește pensiile militarilor, dar acest lucru nu înseamnă că vor face cum doresc cei de la PNL, ignorând dezbaterile parlamentare și impactul bugetar.

Anterior, liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a acuzat PSD că s-a opus dezbaterii în procedură de urgență a proiectului privind indexarea pensiilor militarilor, susținând că este vorba de orgoliu din partea partenerilor de coaliție.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri